Et glad dyreliv gi'r godt kød

 

I Høkildegård Landhandel sælger vi kun kød fra vore egne dyr. Det er kødkvæg, ged og lam, som er økologisk autoriseret og grise, som er opdrættet på friland (er ikke øko).
Vi sælger alle mulige udskæringer, vacuumpakket og på frost i butikken. Men man kan også købe ½ gris, ged eller lam eller 1/4 ungkreatur til fryseren derhjemme.

Frilandsgrise

Vores grise bor i en stor fold, hvor der er rig mulighed for at få leget, løbet og lavet gode muskler...... Der er græs og jord at rode i og mudderbad til at køle på de varme dage. De har hytter med strøelse, hvor de sover og hviler (og de er faktisk ret mageligt anlagte...).

De har fri adgang til foder, som pt er konventionelt avlet. De får ikke medicin medmindre de er syge - så behandles de naturligvis.

Vores grise er jyder:
Ekspertisen ang. sohold, faring og pattegrise-pasning har vi overladt til Knud fra Sunds, som producerer under konceptet "Frilandsgris", dvs at søerne går ude og smågrisene fødes i hytter og bor her med deres mor til fravænning. Herefter samles de - stadig på marken - og dermed har vores grise aldrig været på stald. De får ikke klippet haler eller tænder.

Vi køber grisene, når de er godt i vej herfra og feder dem færdigt op.

            

De nyder det frie liv og motionen og roden i jorden giver kød med smag!


  

                    

 

Økologisk kødkvæg

Vore kødkvæg er af forskellige racer. Far til alle kalve er en Simmentaler. Kalvene går sammen med deres mor fra fødslen og indtil slagtning. Dyrene græsser i Syltemade Ådal, men har også hele året adgang til deres stald med dybsstrøelse.  
Arealerne de græsser på er økologisk dyrkede, ligeledes alt det foder de får supplerende.

For at undgå stress af dyrene i forbindelse med slagtningen, får vi dem skudt direkte på marken og derefter kørt til slagteren.

     
 
Økologiske får og geder

Vi har ca. 15 moderfår og 3 geder, som forsyner os og landhandlen med dejligt lamme- og gedekød. Dyrene går i ådalen hele sommeren og spiser et utal af forskellige planter - det giver kød med smag. Om vinteren er de på stald og fodres med vores eget økologiske korn og wrap fra vore græsmarker. Lam og kid går i flokken sammen med deres mor fra fødsel til slagtning.

Vores får er af forskellige racer - vædderen Henning er Texel og det giver lam med en god kødfuld krop. Gederne er Boer-geder, som også giver gode dyr til slagtning.

Slagtning af lam og kid finder fortrinsvis sted om efteråret.

                                                                                    

Opskrifter med Høkildegård kød

 

 

Fra Det Økologiske Marked i Svendborg, september 2012 og 2013: Tykkam eller bov i stegeso med rødbeder, rødløg og peberrod/kapers pynt.

 

 

Fra Det Økologiske Marked i Svendborg, september 2014 og 2015: Gullaschsuppe med bov eller klump fra ungkvæg

Høkildegård Landhandel v/ Lise Rasmussen · Åmarksvej 46 · 5762 Vester Skerninge
Tlf. +45 2758 5847 · post@hoekildegaard.dk

PRISLISTE på al vores kød finder du her.

Kødet er på frost

 

Forbehold for udsolgte varer - evt. ring 27 58 58 47

 

 

Køb div. udskæringer på frost eller hent direkte hos slagteren: 

Frilandsgris

½ gris vejer 40-50 kg og koster kr. 48,-/kilo

 

Økologisk ungkvæg

1/4 dyr vejer 50-60 kilo og koster kr. 70,-/kilo

 

Gris slagtes juni og nov. Ungkvæg/lam/ged efter behov/når de er klar.

 

 

 

Hej, her bor vi!